30 Apr Kan er zomaar gebouwd worden in groenzone? Dat mag toch niet!
Bouwen in groenzone kan inderdaad niet. De site van het Vijverhof ligt echter volgens het gewestplan voor zowat 30% in woongebied en 70% in groenzone.
Deze inkleuring kent echter geen logische schikking. Het klooster staat momenteel in groenzone, en een groot deel van het groen ligt in bouwzone. Ook aan de straatzijde ligt er bouwzone.
Eén van de doelen van het RUP is deze zones zodanig te herschikken, zodat de groengordel aan de straatzijde wordt gevrijwaard, en zelfs nog 20m breder wordt door afbraak van de aanpalende woning aan de straatzijde.
Die rode zone wordt binnen het RUP, enerzijds onder het klooster ‘geplakt’ zodat dit niet langer zonevreemd is, en met het overige deel worden drie bouwvlakken gecreëerd rondom het bestaande pad.
Er wordt geen rode zone extra gecreëerd, dus de balans van 30% woonzone en 70% groenzone blijft binnen dit plan bewaard (klik hier voor meer informatie). Bovendien worden de getekende rode zones samen, slechts voor 43.5% bebouwd, gezien de maximale bijkomende footprint op 950m² is begrensd mits voorafgaande afbraak van 415m² oude gebouwen. Hierbij wordt gezorgd voor een goede ruimtelijke ordening, en een maximaal behoud van waardevolle bomen.
Vijverhof
Geplaatst op 20:41h, 08 meiBeste Yourt, we zijn blij dat je de plannen kritisch bekijkt. Maar die rode zone van de tuin van de buurman hebben wij binnen ons plan helemaal niet benut. In tegendeel. De rode vlekken op het RUP zijn inclusief de 1044m² die onder het bestaande gebouw zijn ‘gekleefd’ in totaal slechts 3100m². en de totale bebouwing die er op komt is maar 43 procent van die oppervlakte namelijk 1350m² ook inclusief de footprint van het bestaande gebouw. We hopen dan ook dat je tot inzicht komt dat we helemaal geen loopje nemen met de waarheid. Wel integendeel!
Tegenover de totale oppervlakte van de site (zonder grond buurman!) van 13758m² zal er dus minder dan 10 procent bebouwd zijn. Meer dan 90% blijft vrije ruimte. En daar ben jij net als iedereen welkom.
yourt
Geplaatst op 01:47h, 04 meiDit is – met alle respect – ook een loopje met de waarheid nemen. In het RUP wordt de tuin van mijnheer Peeters (die u niet zo genegen bent blijkbaar) mee opgenomen omdat die rood gekleurd is maar in realiteit grotendeels groen is. Zelfs met die wissel komt u er nog niet qua verhouding, om nog te zwijgen over de bouwlagen en de totale vloeroppervlakte. Op dat vlak zijn de ridders tenminste consequent en eerlijk: feiten en data, nuchter en zakelijk.