Waarom maakt de gemeente een RUP, en laat ze niet gewoon alles zoals het is?

01 Mei Waarom maakt de gemeente een RUP, en laat ze niet gewoon alles zoals het is?

DEEL DIT ARTIKEL MET UW VRIENDEN: Share on FacebookEmail this to someone

Het idee voor het maken van een RUP komt in de eerste plaats niet van het gemeentebestuur maar is ingegeven door Erfgoed Vlaanderen. Deze instelling die waakt over ons erfgoed kwam ter plaatse op vraag van de dienst Ruimtelijke Ordening van de gemeente.

Het hoofdgebouw zou volgens hen het best tot zijn recht komen indien het gerestaureerd zou worden en ontdaan van zijn lelijke aanwassen. Zij adviseerden de gemeente een RUP te maken waardoor het gerestaureerde hoofdgebouw in bouwzone zou komen te liggen en de vrije ruimten benut konden worden voor bebouwing los van het hoofdgebouw.

De dienst Ruimte Vlaanderen, die eveneens ter plaatse kwam deelde deze mening.

Het Gemeentebestuur volgde deze denkpiste, gezien het de beste garantie zou zijn voor een kwalitatieve upgrade van de site, alsook een kans om een heel aantal voordelen voor de gemeenschap te bekomen. Ontdek hier alle voordelen.

Alle later ingewonnen adviezen bevestigden dit idee; eveneens de Vlaamse overheid, Wonen Vlaanderen, Departement Leefmilieu natuur en energie, Provincie Antwerpen, Agentschap voor Natuur en Bos, en de Gecoro hebben het RUP positief geadviseerd. Het RUP werd vervolgens bijgeschaafd in functie van de geformuleerde opmerkingen door deze diensten, alsook in functie van de wensen van de aanpalende buren.

DEEL DIT ARTIKEL MET UW VRIENDEN: Share on FacebookEmail this to someone
Geen reacties

Geef een reactie