Zijn onze parken in Boechout in gevaar?

29 Apr Zijn onze parken in Boechout in gevaar?

DEEL DIT ARTIKEL MET UW VRIENDEN: Share on FacebookEmail this to someone

Onze” parken dat zijn de publieke parken, en die zijn sinds lang zonder uitzondering beschermd als parkgebied door het gemeentebestuur. Die zijn dus hoegenaamd niet in gevaar.

De site van het Vijverhof is echter privé gebied en kunnen we dus niet van ‘ons’ noemen. Het goede nieuws is echter dat één van de voorwaarden die het gemeentebestuur koppelt aan het RUP, de tuin van het Vijverhof, publiek doorwaadbaar zal maken zodat iedereen er van zal kunnen genieten. Er zal dus eerder een publiek ‘park’ bijkomen dan dat er één verdwijnt.

DEEL DIT ARTIKEL MET UW VRIENDEN: Share on FacebookEmail this to someone
2 Reacties
  • Vijverhof
    Geplaatst op 20:15h, 08 mei Beantwoorden

    Dieter, in het RUP staat zwart op wit, dat de site nooit zal afgesloten mogen worden. Zelfs niet ’s nachts. Dat was één van de allereerste voorwaarden die de gemeente gesteld heeft, gezien ze absoluut geen gated community wilden. Trouwens ook wij als ontwikkelaars zien het voordeel daarvan in, ook voor de bewoners . Veel leuker is het immers in een omgeving te wonen die ‘leeft’. Waar je mensen ziet komen en gaan. Waar je kinderen de eendjes ziet voederen. Waar je een wandelaar over de brug ziet gaan. Wie wil er achter en gesloten poort leven in een tuin zonder beweging!

  • Dieter Verschueren
    Geplaatst op 09:50h, 04 mei Beantwoorden

    “Doorwaadbaar” is een nogal wazige omschrijving,niet ? (en is trouwens van toepassing op rivieren,waterwegen etc….) Het publiek zou dus door het park kunnen/mogen wandelen. Er wordt ook gewag gemaakt van een “brandweg” naast het park en speelbos. Zal dit dan in de toekomst niet de perfecte uitvlucht zijn om het park “publiek” te sluiten en iedereen – voetganger of fietser- lans die weg veplicht te laten gaan?

Geef een reactie