Wat is de mening van Agentschap Natuur en Bos?

13 Mei Wat is de mening van Agentschap Natuur en Bos?

DEEL DIT ARTIKEL MET UW VRIENDEN: Share on FacebookEmail this to someone

Er wordt op diverse sites en op Facebook veel tegenstrijdig gepalaverd over het bouwen in een park, de bomen, het publiek karakter enz. Dit alles met veer verwarring tot gevolg. Ik meen te begrijpen dat het agentschap natuur en bos over de site van het Vijverhof een mening heeft gevormd. Dit is toch een gespecialiseerd overheidsagenstschap. Kunnen jullie ons duidelijk uitleggen hoe dit agentschap erover denkt?

Beste,

Dank voor uw vraag. Inderdaad wordt er tegenstrijdige informatie verspreid. Dit buiten onze wil.
Wij willen je dan ook het werkelijk advies van het Agenschap Natuur en Bos ook overmaken.

We citeren:

“Bespreking RUP: Het planinitiatief beoogt een herwaardering/wooninbreiding in parkgebied Vijverhof. Het gaat hier om een ietwat achterstalling beheerd parkdomein. Het planinitiatief gaat uit van een herwaardering van de site, met aandacht voor behoud van de waardevolle bomen in een parkkarakter.

Door de nieuwe functie zal het park een grotere publieke toegangkelijkheid krijgen.

Daarnaast worden de aangrenzende percelen herbestemd naar de reëele situatie op het terrein, enerzijds parkgebied met overdruk recreatie en anderzijds tuinzone met parkkarakter.

Belangrijk is wel dat de ruimtebalans correct dient bijgehouden te worden: een herbestemming naar tuinzone met parkkarakter blijft nog steeds onder toepassing van de woongebieden in de ruime zin vallen.”

Conclusie: Het Agentschap voor Natuur en Bos verstrekt een gunstig advies, op voorwaarde dat de tuinzone met parkkarakter in de ruimtebalans wordt opgenomen als woongebied in de ruime zin.

Wij kunnen jullie verzekeren dat de ruimtebalans (woongebied/parkgebied) in tact blijft. Wij verwijzen hiervoor naar de site van de gemeente: http://www.boechout.be/productgroep.aspx?pg=1601&id=1021
Op de overzichtspagina RUP Vijverhof onder de rubriek “presentatie 12 april 2016” vind je meer gedetailleerde informatie. Op dezelfde site in de rubriek toelichtingsnota-bijlagen vind je het volledig verslag van het Agentschap Natuur en Bos. Uiteraard vind je ook op onze website meer informatie over het RUP van het Vijverhof en de voordelen van het RUP.

We hopen je hiermede correct te hebben geïnformeerd.

DEEL DIT ARTIKEL MET UW VRIENDEN: Share on FacebookEmail this to someone
1Reactie
  • Yourt
    Geplaatst op 22:03h, 15 mei Beantwoorden

    En dat noemen de ridders dan de 30/70 fout of zo. Twee kanten van een dubbeltje, en afhankelijk van welke kant je kijkt een andere invulling zeker? Aanpassing versus ruimtebalans…

Geef een reactie