Waarom koopt de gemeente Boechout het Vijverhof niet?

13 Mei Waarom koopt de gemeente Boechout het Vijverhof niet?

DEEL DIT ARTIKEL MET UW VRIENDEN: Share on FacebookEmail this to someone

Als de gemeente interesse had om het domein zelf aan te kopen, en zij moet de facto een RUP opstellen en goedkeuren om een (her)bestemming te laten gebeuren, waarom maakt ze dan niet duidelijk aan de vastgoedmakelaar dat ze een rap meergezinswoningen heeft, en dat het betrokken domein in parkgebied ligt? Dat zou de prijs zeker drukken waardoor de gemeente zelf misschien tot aankoop kon overgaan? En waarom staat de gemeente toe dat – tegen alle vastgelegde regels in – toch opnieuw een stel meergezinswoningen gebouwd wordt?

Beste,

Vooreerst had de gemeente het plan om het Vijverhof aan te kopen al lang laten varen toen het uiteindelijke verkocht werd. Hier leest u hoe alles verlopen is. De gemeente is niet de pas afgesneden door derden die meer wilden bieden. De aankoopprijs van het pand is immers één, maar de kosten van restauratie en onderhoud zijn daar een veelvoud van. Ook de functionaliteit is ver van ideaal voor publieke bestemming. Deze factoren zullen zeker mee de keuze van de gemeente bepaald hebben.

Vervolgens is het gebouw momenteel de facto reeds een ‘meergezinswoning’ en wel één met een 30 tal ‘studio’s’ voor nonnen. Een eengezinswoning is het maar geweest tot in 1935. Of er dan kan voorkomen worden dat er meergezinswoningen op de site zouden komen?

En dan is er het feit dat het domein voor 30 procent in woonzone gelegen is. In plaats van deze 30 procent te gaan benutten voor een reeks eengezinswoningen is er gekozen voor appartementen en dus een beperkte footprint. In combinatie met een doordachte inplanting wordt zo gezorgd voor een beperkte impact op het aanwezige groen. Het resultaat is dat slechts 8 loofbomen dienen te wijken en er op het terrein minder dan 4 procent vrije ruimte verloren gaat ten opzichte van de huidige situatie.  Dit werd door alle partijen die zich over het plan bogen als beste oplossing naar voor gebracht.

DEEL DIT ARTIKEL MET UW VRIENDEN: Share on FacebookEmail this to someone
Geen reacties

Geef een reactie