30 Mei Hebben we garanties dat er nadien niet wordt bijgebouwd?
Hebben we steevaste garanties dat het bij deze gebouwen blijft, want het begint met een vinger en eindigt met een arm, zoals ze zeggen in de volksmond. Zullen de begoede nieuwe eigenaars een contract tekenen dat zij als inwoner van het park het park moeten onderhouden en niet de gemeenschap. Kunt u transparante gegevens hieromtrent bezorgen ivm dit park onderhoud. Zal men tijdens de werken rekening houden het park en niet slordig tewerk gaan en wie heeft toezicht hierover. Zal u deze ‘kleine ‘ 600 m2 vervangen door nieuw park/bomen in de gemeente of elders ?
Dank voor deze vraag. We begrijpen uw bezorgdheid.
Het is zo dat ons bestuur binnen de gemaakte afspraken het terrein publiek toegankelijk wil maken terwijl het wel privé eigendom blijft van de bewoners. En dat is slim gezien, want dat betekent dat de eigenaars ten allen tijde zullen moeten instaan voor het onderhoud van hun ‘eigen’ terrein, zoals we dat allemaal moeten doen in onze eigen tuin, maar dat anderzijds iedereen het genot krijgt van de tuin. De lasten zullen dus voor altijd de bewoners toebehoren, terwijl de lusten voor iedereen zullen zijn. De nieuwe eigenaars zullen dus bij aankoop van hun appartement ook moeten tekenen dat ze zullen moeten bijdragen voor hun deel van de kosten voor het onderhoud zoals dat standaard is bij alle eigendommen met meerdere eigenaars. Anderzijds verbindt het Ruimtelijk uitvoeringsplan de eigenaars ertoe om voor altijd toegang te verschaffen aan bezoekers. Er staat expliciet in het RUP dat het terrein nooit zal mogen afgesloten worden. Dat was een basisvoorwaarde die ons bestuur heeft vastgelegd.
Anderzijds is het zo dat het RUP ook strikt vastlegt hoeveel bebouwing er wordt toegelaten op het terrein. Dit betekent dus dat voor altijd is vastgelegd dat er na uitvoering van voorliggend plan niets, maar dan ook niets meer zal kunnen bijgebouwd worden; Daarvoor wordt de volledige zone van de tuin, buiten waar de gebouwen nu voorzien worden groen ingekleurd. Dus ook langs de straatkant zal er nooit, nee nooit meer kunnen gebouwd worden, wat zonder RUP wel het geval zou zijn.
Binnen het huidige plan moeten er 8 loofbomen wijken voor nieuwe bebouwing. Anderzijds zullen er minstens 21 nieuwe bomen geplant worden. Toegegeven deze zullen aanzienlijk kleiner zijn dan diegene die verdwijnen, maar het zullen geen twijgjes zijn. Er wordt ons namens de gemeente ook opgelegd dat er een bosbeheersplan dient opgesteld te worden. Het aanwezige groen zal dus met veel meer zorg behandeld worden dan dat tot nog toe het geval was. Agentschap voor Natuur en Bos stelt in haar advies dat ook terecht dat de site momenteel ‘achtergesteld’ is. Dit is een ander woord voor verwaarloosd. Dat zal veranderen! Ook zal er nog veel ander groen geplant worden om van de site een pareltje te maken. Ons doel is van het Vijverhof de mooiste publiek toegankelijke ruimte van ons dorp te maken!
Geen reacties