Waarom is er een zone voor recreatie voorzien?

01 Mei Waarom is er een zone voor recreatie voorzien?

DEEL DIT ARTIKEL MET UW VRIENDEN: Share on FacebookEmail this to someone

Aan de noordkant is er een zone voor recreatie voorzien. Wat is de bedoeling daarvan? Er ligt toch reeds een tennisveld binnen de site.

Het bestaande tennisveld ligt op het privé terrein van de aanpalende buur en niet op de site van het Vijverhof.  Deze oppervlakte werd mee opgenomen in het huidige RUP op vraag van die buur (klik hier voor meer informatie)  teneinde het terrein dat momenteel in overtreding ligt in groenzone te kunnen regulariseren. In de zone ten Oosten van dat terrein wordt er de mogelijkheid voorzien om eventueel een tennisterrein aan te leggen voor de toekomstige bewoners van de site.

DEEL DIT ARTIKEL MET UW VRIENDEN: Share on FacebookEmail this to someone
2 Reacties
  • dirk depla
    Geplaatst op 17:42h, 17 augustus Beantwoorden

    en het is nog niet gedaan hoor, wordt vervolgt
    Het tennisveld van Philip Peeters in gebouwd begin 1980 en hernieuwd in 2016 door Philip en is dus een illégale constructie en dient te worden afgebroken.

  • jan vervloet
    Geplaatst op 20:03h, 19 december Beantwoorden

    20. Bouwmisdrijf – Peeters-Miller – Jan Frans Willemsstraat 87 – Tennisterrein

    Voorgeschiedenis Het college van burgemeester en schepenen heeft op 5 mei 2014 een stedenbouwkundige vergunning verleend voor het verbouwen van een eengezinswoning (OB). Het perceel is gelegen in woongebied en dieperliggend in parkgebied. Bij de behandeling van het dossier werd vastgesteld dat op het achtergelegen gedeelte een serre staat en een tennisterrein aanwezig is. De eigenaars werden van deze onvergunde constructies per brief van 26 mei 2014 op de hoogte gebracht. Er werd meegedeeld dat de constructies eventueel kunnen opgenomen worden als ‘vergund geacht’ door aan te tonen dat de ze al bestaan van voor de goedkeuring van het gewestplan op 3 oktober 1979. Er werd eveneens meegedeeld dat indien het bestaan voor 3 oktober 1979 niet kan aangetoond worden, de constructies moeten verwijderd worden. De eigenaars bezorgden vervolgens luchtfoto’s van het NGI van 1971 en van 1982 waaruit blijkt dat de serre er al stond in 1971 en dat het tennisveld nog niet bestond in 1982. Dit maakt dat de serre kan opgenomen worden als ‘vergund geacht’ maar het tennisterrein niet. In samenspraak met de private eigenaars van het aanpalende Vijverhof werd door de betrokkenen gepoogd om de zone van dit tennisveld via het ruimtelijk uitvoeringsplan Vijverhof te laten omzetten naar een zone voor recreatieve structuur. Dit bood de mogelijkheid om het bestaande tennisveld te regulariseren, waartegen de gemeente geen bezwaar had. Bij de voorlopige goedkeuring van het RUP Vijverhof door de gemeenteraad op 21 maart 2016 was het achterliggend gedeelte van het perceel aan de Jan Frans Willemsstraat 87 dan ook opgenomen in de zone voor recreatieve structuur (overdruk) in het parkgebied, teneinde het tennisterrein te kunnen regulariseren en behouden. Bij de definitieve goedkeuring van het RUP Vijverhof door de gemeenteraad op 26 september 2016 werd het achterliggend gedeelte van het betreffende perceel verwijderd uit het RUP naar aanleiding van bezwaren tijdens het openbaar onderzoek. Dit maakt dat de huidige bestemming ‘parkgebied’ volgens het gewestplan behouden blijft. Feiten en context Het tennisterrein kan niet geregulariseerd worden of niet opgenomen worden in het vergunningenregister als ‘vergund geacht’ en moet dus verwijderd worden. Tot op heden werd hiervoor nog geen actie ondernomen door de eigenaars. Uit recente luchtfoto’s blijkt bovendien dat het tennisterrein sinds 2014 nog heraangelegd werd. De noodzaak doet zich voor om ter plaatse de nodige vaststellingen te doen van de stedenbouwkundige overtreding en over te gaan tot opmaak van een proces-verbaal. Juridische grond De Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening van 15 mei 2009 (B.S. 20 augustus 2009) en volgende wijzigingen, meer bepaald art. 4.2.1. 6°, 4.4.23, 6.1.1 en 6.1.5. De uitvoeringsbesluiten die meer concrete invulling geven aan de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening. Financiële gevolgen Er zijn geen financiële gevolgen.

    Besluit Enig artikel Het college van burgemeester en schepenen verzoekt de lokale politie om ter plaatse de nodige vaststellingen te doen en over te gaan tot opmaak van een proces-verbaal.

Geef een reactie